RS1589_TurmericHashBrowns_13175_W-Article_1140x600.jpg

Recept: Hartig ontbijt met kurkuma & hash browns

In dit recept mixen we kurkuma met hash browns oftewel geraspte aardappelen, een keer een ander ontbijt dan havermout, yoghurt of toast. Dit koolhydraatrijke ontbijt geeft je een verzadigd gevoel tijdens een lange werkdag en kan in verschillende variaties gemaakt worden, zodat het nooit saai wordt.

 

Ingrediënten (12 kleine hash browns)

  • 1 gele ui
  • 5 gemiddelde aardappelen
  • 1 tl olijfolie
  • Een snufje zout, peper en dille (naar smaak)
  • ½ tl kurkuma
  • Optioneel: 1 ei 

Bereidingswijze

  1. Rasp de ui en aardappelen en maak er ‘deeg’ van. 
  2. Voeg de kurkuma, zout, peper en dille toe. 
  3. Maak kleine ‘pannenkoekjes’ en bak ze in olijfolie tot ze knapperig en bruin zijn en het vocht is verdampt. Bak ze zo'n 5-10 minuten per kant. 
  4. Optie: Maak 'm af met een gebakken ei, of voeg wat verse groenten, kruiden of hete saus toe! 

Tip: Verdubbel het recept voor de hash browns en bewaar wat in de koelkast voor morgenochtend. Je kunt de hash opwarmen in een koekenpan.